Meggyes piskóta
hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 befőttes üveg meggy
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés
Legelőször beindítjuk a sütőt kb. 110 fokra. Egy nagy tepsire tesszük a lecsurgatott meggyet, betesszük a sütőbe, hogy nehogy szétfolyjon a masszában és eláztassa a sütit. Közben megcsináljuk a piskótát Jól megmossuk a tojást, törlőkendővel alaposan megszárítjuk. Szétválasztjuk. A sárgáját géppel habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, azt is géppel alaposan kidolgozzuk. A fehérjét kézzel alaposan belekeverjük, nagy körkörös mozdulatokkal. A formát kikenjük vajjal és sütőpapírral, ráöntjük a masszát, majd rádobáljuk a szárított meggyet. Előmelegített sütőbe rakjuk. Egy 25 cm-es formában 25-35 perc alatt kész. Ne vegyük ki akkor, amikor letelik az idő, először csináljunk tűpróbát. Egy villát vagy egy kést beleszúrunk, és ha nem tapad rá a massza, akkor késznek nyilvánítjuk. Ne nyissuk ki a sütőt az első húsz percben, mert össze fog esni a massza.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.